Βρογχικό άσθμα

Το άσθμα αποτελεί μια συχνή, χρόνια φλεγμονώδη νόσο των αεραγωγών. Χαρακτηρίζεται από συχνές κρίσεις οφειλόμενες σε στένωση των βρόγχων ως απάντηση σε κάποιο ερέθισμα (λοίμωξη, εισπνοή αλλεργιογόνου, χημικής ουσίας, καπνού κτλ.). Συχνότερα συμπτώματα είναι ο βήχας, η δύσπνοια και ο συριγμός. Για κάποιους αποτελεί μια απλή ενόχληση που εμφανίζεται σε αραιά διαστήματα ή ακόμα και σπάνια. Για κάποιους άλλους όμως, αποτελεί ένα σοβαρό καθημερινό πρόβλημα.

Στη σύγχρονη πνευμονολογία, υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις στο κομμάτι της θεραπείας του άσθματος. Είναι σημαντικό να είστε σε στενή συνεργασία με τον πνευμονολόγο σας ώστε να ελέγχονται αποτελεσματικά η χορηγούμενη φαρμακευτική αγωγή και τα συμπτώματα.

Επικοινωνήστε μαζί μας αν θέλετε, για περαιτέρω ενημέρωση.

Meet the Expert

Ο Δρ. Νικόλαος Χ. Κουφός είναι Πνευμονολόγος – Φυματιολόγος, εξειδικευμένος στον τομέα της Επεμβατικής Πνευμονολογίας. Έλαβε την Ειδικότητα της Πνευμονολογίας στην Α’ Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική Αθηνών.Εξειδικεύτηκε στον τομέα της Επεμβατικής Πνευμονολογίας - Βρογχοσκόπησης. Κατέχει την άδεια ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος στην Αμερική και είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, με έρευνα στους ανοσολογικούς και αγγειογενετικούς μηχανισμούς ανάπτυξης του καρκίνου πνεύμονα.

Πιστοποιημένος εκπαιδευτής στις τεχνικές της εύκαμπτης βρογχοσκόπησης από τη Bronchoscopy International™ και συνιδρυτής της Ελληνικής Εταιρείας Εκπαίδευσης Επεμβατικής Πνευμονολογίας (Hellenic Training Association of Interventional Pulmonology, HTA-IP), με αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό, και επιστημονικό έργο. Ενεργό μέλος των αντίστοιχων Παγκόσμιων και Ευρωπαϊκών επιστημονικών Εταιρειών, με συμμετοχή σε διεθνή Συνέδρια, καθώς και συγγραφικό έργο σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά.

Δείτε περισσότερα
koufosTR

Επικοινωνήστε μαζί μας

Form by ChronoForms - ChronoEngine.com