Άκαμπτη Βρογχοσκόπηση & Τοποθέτηση ενδοπρόθεσης (Stent)

Το άκαμπτο βρογχοσκόπιο αποτελεί το εργαλείο εκλογής, όταν θέλουμε να πραγματοποιήσουμε βρογχοσκόπηση για θεραπευτικούς λόγους. Η βασική ένδειξη της εξέτασης είναι η απόφραξη της τραχείας ή των βρόγχων, από κάποιο καλοήθη ή κακοήθη όγκο, η διάνοιξη στενώσεων (πχ. καλοήθης στένωση μετά από διασωλήνωση), η αφαίρεση κάποιου εισροφηθέντος ξένου σώματος (πχ. κόκκαλο από κοτόπουλο, κουκούτσι, καρφίτσα κτλ.) κ.α.. Το σημαντικό πλεονέκτημα της μεθόδου είναι ο μεγάλος αυλός του ακάμπτου βρογχοσκοπίου, από όπου προσφέρεται η δυνατότητα χρήσης των απαραίτητων εργαλείων όπως laser, ηλεκτροκαυτηρία, Argon Plasma Coagulation, κρυοθεραπεία κτλ.

Σε συγκεκριμένες περιπτώσεις εφόσον απαιτείται, μετά την αποκατάσταση της στένωσης του αεραγωγού, μπορούμε να τοποθετήσουμε κάποια ενδοπρόθεση (stent), ώστε ο αεραγωγός να παραμείνει ανοιχτός. Για την τοποθέτηση του stent πρέπει να πληρούνται πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις και η παρουσία έμπειρης επεμβατικής ομάδας, που θα αξιολογήσει τα εκάστοτε δεδομένα είναι απαραίτητη.

Η εξέταση πραγματοποιείται στο χειρουργείο με γενική αναισθησία και απαιτείται η παραμονή για 24 ώρες στο νοσοκομείο. 

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για τυχόν απορίες και περαιτέρω ενημέρωση.

Meet the Expert

Ο Δρ. Νικόλαος Χ. Κουφός είναι Πνευμονολόγος – Φυματιολόγος, εξειδικευμένος στον τομέα της Επεμβατικής Πνευμονολογίας. Έλαβε την Ειδικότητα της Πνευμονολογίας στην Α’ Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική Αθηνών.Εξειδικεύτηκε στον τομέα της Επεμβατικής Πνευμονολογίας - Βρογχοσκόπησης. Κατέχει την άδεια ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος στην Αμερική και είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, με έρευνα στους ανοσολογικούς και αγγειογενετικούς μηχανισμούς ανάπτυξης του καρκίνου πνεύμονα.

Πιστοποιημένος εκπαιδευτής στις τεχνικές της εύκαμπτης βρογχοσκόπησης από τη Bronchoscopy International™ και συνιδρυτής της Ελληνικής Εταιρείας Εκπαίδευσης Επεμβατικής Πνευμονολογίας (Hellenic Training Association of Interventional Pulmonology, HTA-IP), με αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό, και επιστημονικό έργο. Ενεργό μέλος των αντίστοιχων Παγκόσμιων και Ευρωπαϊκών επιστημονικών Εταιρειών, με συμμετοχή σε διεθνή Συνέδρια, καθώς και συγγραφικό έργο σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά.

Δείτε περισσότερα
koufosTR

Επικοινωνήστε μαζί μας

Form by ChronoForms - ChronoEngine.com