Λειτουργικός Έλεγχος Αναπνευστικού (Σπιρομέτρηση)

H απλή σπιρομέτρηση είναι ίσως η πιο συνηθισμένη εξέταση στην πνευμονολογία. Πρακτικά υπολογίζει τον όγκο του αέρα που εισπνέουμε και εκπνέουμε, όπως και την ταχύτητα (ροή) του. Τα αποτελέσματα της εξέτασης μας βοηθούν στη διάγνωση και σταδιοποίηση κάποιων νοσημάτων (πχ. άσθμα, ΧΑΠ κ.ο.κ.), καθώς και στην παρακολούθηση της εξέλιξης τους ή την ανταπόκρισή τους στη φαρμακευτική αγωγή.

Ο πλήρης λειτουργικός έλεγχος του αναπνευστικού, περιλαμβάνει την απλή σπιρομέτρηση, τη σπιρομέτρηση προ και μετά βρογχοδιαστολής και τη μέτρηση στατικών όγκων και της διαχυτικής ικανότητας του πνεύμονα.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για τυχόν απορίες και περαιτέρω ενημέρωση.

Meet the Expert

Ο Δρ. Νικόλαος Χ. Κουφός είναι Πνευμονολόγος – Φυματιολόγος, εξειδικευμένος στον τομέα της Επεμβατικής Πνευμονολογίας. Έλαβε την Ειδικότητα της Πνευμονολογίας στην Α’ Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική Αθηνών.Εξειδικεύτηκε στον τομέα της Επεμβατικής Πνευμονολογίας - Βρογχοσκόπησης. Κατέχει την άδεια ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος στην Αμερική και είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, με έρευνα στους ανοσολογικούς και αγγειογενετικούς μηχανισμούς ανάπτυξης του καρκίνου πνεύμονα.

Πιστοποιημένος εκπαιδευτής στις τεχνικές της εύκαμπτης βρογχοσκόπησης από τη Bronchoscopy International™ και συνιδρυτής της Ελληνικής Εταιρείας Εκπαίδευσης Επεμβατικής Πνευμονολογίας (Hellenic Training Association of Interventional Pulmonology, HTA-IP), με αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό, και επιστημονικό έργο. Ενεργό μέλος των αντίστοιχων Παγκόσμιων και Ευρωπαϊκών επιστημονικών Εταιρειών, με συμμετοχή σε διεθνή Συνέδρια, καθώς και συγγραφικό έργο σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά.

Δείτε περισσότερα
koufosTR

Επικοινωνήστε μαζί μας

Form by ChronoForms - ChronoEngine.com