Διαθωρακικός Υπέρηχος

Ο διαθωρακικός υπέρηχος αποτελεί ένα απαραίτητο εργαλείο για οποιονδήποτε πνευμονολόγο. Στη λογική της η εξέταση, δε διαφέρει από τον απλό υπέρηχο κοιλιάς, συνεπώς μπορεί να πραγματοποιηθεί εύκολα και με ασφάλεια στο θάλαμο νοσηλείας ή στο Εξωτερικό Ιατρείο. Είναι μια ιδιαίτερα χρήσιμη εξέταση για τον έλεγχο και την αντιμετώπιση της πλευριτικής συλλογής (παρακέντηση, παροχέτευση κ.ο.κ), του πνευμοθώρακα ή τη διαγνωστική παρακέντηση όγκων που βρίσκονται σε επαφή με το θωρακικό τοίχωμα.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για τυχόν απορίες και περαιτέρω ενημέρωση.

Meet the Expert

Ο Δρ. Νικόλαος Χ. Κουφός είναι Πνευμονολόγος – Φυματιολόγος, εξειδικευμένος στον τομέα της Επεμβατικής Πνευμονολογίας. Έλαβε την Ειδικότητα της Πνευμονολογίας στην Α’ Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική Αθηνών.Εξειδικεύτηκε στον τομέα της Επεμβατικής Πνευμονολογίας - Βρογχοσκόπησης. Κατέχει την άδεια ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος στην Αμερική και είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, με έρευνα στους ανοσολογικούς και αγγειογενετικούς μηχανισμούς ανάπτυξης του καρκίνου πνεύμονα.

Πιστοποιημένος εκπαιδευτής στις τεχνικές της εύκαμπτης βρογχοσκόπησης από τη Bronchoscopy International™ και συνιδρυτής της Ελληνικής Εταιρείας Εκπαίδευσης Επεμβατικής Πνευμονολογίας (Hellenic Training Association of Interventional Pulmonology, HTA-IP), με αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό, και επιστημονικό έργο. Ενεργό μέλος των αντίστοιχων Παγκόσμιων και Ευρωπαϊκών επιστημονικών Εταιρειών, με συμμετοχή σε διεθνή Συνέδρια, καθώς και συγγραφικό έργο σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά.

Δείτε περισσότερα
koufosTR

Επικοινωνήστε μαζί μας

Form by ChronoForms - ChronoEngine.com