Βρογχοσκοπική κρυοβιοψία πνεύμονα

H βρογχοσκοπική κρυοβιοψία του πνεύμονα αποτελεί μια νέα τεχνική που χρησιμοποιείται για τη διάγνωση νοσημάτων όπως η πνευμονική ίνωση και άλλων διαμέσων πνευμονοπαθειών (πχ. προσβολή του πνεύμονα από ρευματοειδή αρθρίτιδα, σαρκοείδωση, εξωγενής αλλεργική κυψελιδίτιδα κ.α.)

Είναι μια ιδιαίτερα χρήσιμη τεχνική, που συνήθως προτιμάται ως πρώτο βήμα για τη διαφορική διάγνωση της νόσου, διότι:

  • Προσφέρει πολύ μεγαλύτερα κομμάτια ιστού από τη βιοψία με την κλασική βρογχοσκοπική λαβίδα.
  • Ο ιστός που λαμβάνεται κατά τη βιοψία, παραμένει άθικτος, δε θρυμματίζεται κατά τη λήψη, κάτι πολύ σημαντικό για την περαιτέρω παθολογο-ανατομική ανάλυση του υλικού και για την ακρίβεια της τελικής διάγνωσης.
  • Έχει λιγότερες επιπλοκές από τη χειρουργική βιοψία πνεύμονα

Η τεχνική ιδανικά πραγματοποιείται με άκαμπτη βρογχοσκόπηση, με γενική αναισθησία, προσφέροντας έτσι καλύτερο προφίλ ασφάλειας.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για τυχόν απορίες και περαιτέρω ενημέρωση.

Meet the Expert

Ο Δρ. Νικόλαος Χ. Κουφός είναι Πνευμονολόγος – Φυματιολόγος, εξειδικευμένος στον τομέα της Επεμβατικής Πνευμονολογίας. Έλαβε την Ειδικότητα της Πνευμονολογίας στην Α’ Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική Αθηνών.Εξειδικεύτηκε στον τομέα της Επεμβατικής Πνευμονολογίας - Βρογχοσκόπησης. Κατέχει την άδεια ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος στην Αμερική και είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, με έρευνα στους ανοσολογικούς και αγγειογενετικούς μηχανισμούς ανάπτυξης του καρκίνου πνεύμονα.

Πιστοποιημένος εκπαιδευτής στις τεχνικές της εύκαμπτης βρογχοσκόπησης από τη Bronchoscopy International™ και συνιδρυτής της Ελληνικής Εταιρείας Εκπαίδευσης Επεμβατικής Πνευμονολογίας (Hellenic Training Association of Interventional Pulmonology, HTA-IP), με αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό, και επιστημονικό έργο. Ενεργό μέλος των αντίστοιχων Παγκόσμιων και Ευρωπαϊκών επιστημονικών Εταιρειών, με συμμετοχή σε διεθνή Συνέδρια, καθώς και συγγραφικό έργο σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά.

Δείτε περισσότερα
koufosTR

Επικοινωνήστε μαζί μας

Form by ChronoForms - ChronoEngine.com