Θωρακοσκόπηση | Uniportal

ThoracoscopyΗ θωρακοσκόπηση, είναι μια ενδοσκοπική τεχνική που μας επιτρέπει να εξετάσουμε την περιοχή του υπεζωκότα, δηλαδή του χώρου μεταξύ του πνεύμονα και του θωρακικού τοιχώματος. Η εξέταση πραγματοποιείται στο χειρουργείο με γενική αναισθησία ή μέθη, διαρκεί συνήθως 45΄- 60΄ και διαφέρει από τη χειρουργική μέθοδο (Video Assisted Thoracoscopic Surgery – VATS), στο ότι χρησιμοποιεί μια πύλη εισόδου της κάμερας και των εργαλείων (uniportal – μέσω μιας μικρής τομής 1.0 – 1.5cm), αντί για τρείς (VATS). Για το λόγο αυτό βέβαια, περιορίζεται στη διάγνωση πλευριτικών συλλογών,  καθώς και στη φαρμακευτική αντιμετώπιση καρκινικών συλλογών με την τεχνική της πλευροδεσίας με τάλκη.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας για τυχόν απορίες και περαιτέρω ενημέρωση.

Meet the Expert

Ο Δρ. Νικόλαος Χ. Κουφός είναι Πνευμονολόγος – Φυματιολόγος, εξειδικευμένος στον τομέα της Επεμβατικής Πνευμονολογίας. Έλαβε την Ειδικότητα της Πνευμονολογίας στην Α’ Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική Αθηνών.Εξειδικεύτηκε στον τομέα της Επεμβατικής Πνευμονολογίας - Βρογχοσκόπησης. Κατέχει την άδεια ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος στην Αμερική και είναι Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, με έρευνα στους ανοσολογικούς και αγγειογενετικούς μηχανισμούς ανάπτυξης του καρκίνου πνεύμονα.

Πιστοποιημένος εκπαιδευτής στις τεχνικές της εύκαμπτης βρογχοσκόπησης από τη Bronchoscopy International™ και συνιδρυτής της Ελληνικής Εταιρείας Εκπαίδευσης Επεμβατικής Πνευμονολογίας (Hellenic Training Association of Interventional Pulmonology, HTA-IP), με αναγνωρισμένο εκπαιδευτικό, και επιστημονικό έργο. Ενεργό μέλος των αντίστοιχων Παγκόσμιων και Ευρωπαϊκών επιστημονικών Εταιρειών, με συμμετοχή σε διεθνή Συνέδρια, καθώς και συγγραφικό έργο σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά.

Δείτε περισσότερα
koufosTR

Επικοινωνήστε μαζί μας

Form by ChronoForms - ChronoEngine.com